MENIU

La ce să fii atent când cumperi o geacă de iarnă bărbați? (P)

La ce să fii atent când cumperi o geacă de iarnă bărbați?

Dacă există cineva care știe să facă față frigului, aceștia sunt nordicii. Obișnuiți să poarte haine calduroase și geci pentru zăpadă sau pentru orice altă vreme nefavorabilă, suedezii au găsit piese vestimentare cheie combinând tehnologia, calitatea și stilul. Fie că te plimbi pe munte sau te plimbi prin oraș, nu contează. Singurul lucru de care veți avea nevoie este o geacă iarnă bărbați de calitate.

Izolație

Dacă ești mai friguros de fel sau urmează să călătorești într-o zonă foarte rece, optează pentru geci bărbați cu umplutură din puf și pene. Acestea sunt capabile să mențină cel mai bine temperatura corpului, iar în același timp îi permite să respire în așa fel încât să nu transpirați. Deisgur, există foarte multe tipuri de umplutură, cu tehnologii diferite, dezvoltate de diverse companii ce produc geci bărbați pentru sezonul rece, cum ar fi: The North Face, Geographical Norway sau Columbia. Deci dacă sunteți vegan sau nu doriți umplutură din puf, aveți la dispoziție multe alte variate de branduri de la care puteți achiziționa o geacă de iarnă bărbați.

Impermeabilitate

Dacă există ceva esențial în îmbrăcămintea exterioară și îmbrăcămintea concepută pentru a proteja împotriva frigului și a umidității, este ca acestea să fie impermeabile. Majoritatea modelelor de geci bărbați nu sunt impermeabile. Trebuie să căutați acele geci cu însemn sau tehnologii care să certifice faptul că geaca este rezistentă la apă, că respinge apa sau că este impermeabilă. Și între aceste 3 categorii există diferențe. Gecile rezistente la apă înseamnă că rezistă la cantități mici de apă și nu se udă neapărat repede. Gecile care resping apa sunt tratate în exterior cu strat care, după cum spune și numele, respinge apa, dar nu în exces. Rezistă la ninsori și ploi ușoare. Gecile impermeabile sunt cele care asigură că nu te vei uda, indiferent de vreme.

Cusăturile

Cei care se confruntă zilnic cu frigul și fac din îmbrăcămintea exterioară principalul element vestimentar, știu bine cât de incomode pot fi cusăturile. Cele mai noi tehnici și cercetări în materie de țesături și modă de iarnă au dus la realizarea unor geci bărbați pentru iarnă care, în absența cusăturilor, asigură căldură și previne infiltrarea apei. Fermoarele termosigilate sunt un alt aspect pe care trebuie să îl luați în calcul atunci când alegeți o geacă de iarnă bărbați, mai ales dacă va fi destinată vacanțelor la munte.

Ajustare

Lung sau scurt? Lejer sau strâns? O geacă de iarnă bărbați îți menține picioarele și șoldurile calde în condiții extrem de reci, dar limitează mișcarea. Pentru alergat iarna, alege o geacă cu tivul scurt. Gecile largi sunt grozave de purtat peste un hanorac sau fleece, dar asigurați-vă că gulerul și manșetele sunt confortabile pentru a ține frigul departe. Cu cât există mai multe barete sau șnururi pentru ajustare, cu atât mai bună este geaca, întrucât vă va fi mai ușor să o ajustați nevoilor dumneavostră.

Buzunare

Buzunarele laterale vă țin mâinile calde dacă lăsați mănușile acasă, în special cele căptușite cu lână sau alte materiale confortabile. Buzunarele pentru încălzirea mâinilor oferă, de asemenea, mai mult spațiu de depozitare. Unele geci bărbați au buzunare cu fermoar, care ajută la protejarea electronicelor de umezeală și împiedică căderea lucrurilor. Alte geci au buzunare deschise la exterior sau buzunare interioare care vă oferă acces ușor la mănuși și pălărie.

Cea mai bună geacă de iarnă bărbați ar trebui să se potrivească cu activitățile tale de iarnă și să îți țină de cald. În funcție de nevoile tale, este posibil să ai nevoie de o geacă cu puf sau una cu izolație sintetică. Haina pe care o alegi trebuie să fie, cel puțin, rezistentă la vânt și la apă. Cel mai cald palton de puf va avea mult volum și umplutură de 900. Cea mai caldă jachetă izolată sintetică va cântări 120 g pe metru pătrat. Dacă te confrunți adesea cu zăpadă sau ploi abundente, alege o haină impermeabilă.

Mai multe articole despre:
geaca de iarna geaca barbati