MENIU

La 3 zile după ce un bărbat e lovit de un proiectil, MApN vorbește de un incident

La 3 zile după ce un bărbat e lovit de un proiectil, MApN vorbește de un incident, nu și de victimă

Tragerile în poligonul din localitatea Manolache, județul Ilfov, au fost suspendate până la finalizarea cercetărilor, precizează MApN, după ce presa a relatat că, în urmă cu câteva zile, un proiectil a lovit un bărbat aflat la o distanță de aproximativ 2 kilometri de poligon.

MApN a transmis vineri presei un comunicat ”referitor la incidentul semnalat marţi, 10 iunie, în localitatea Manolache, judeţul Ilfov”.

Ministerul Apărării nu menționează despre ce incident este vorba, nici dacă a fost rănit un bărbat, așa cum a relatat presa, și nici care este starea acestuia. ”MApN deţine un poligon de tragere situat la aproximativ 2 km de locul incidentului. În data de 10 iunie s-au executat trageri în intervalul orar 10.00-13.00 cu armament individual de infanterie, respectiv pistol mitralieră cal. 7.62 mm. Distanţa până la care muniţia folosită în poligon are efect letal este de maximum 1.000 m. Şedinţele de tragere au fost suspendate în poligon până la finalizarea cercetărilor efectuate de organele abilitate”, este singura precizare a MApN, făcută la trei zile de la incident, după ce informații legate de acesta au apărut în presă.

Astfel, conform relatărilor presei, în urmă cu câteva zile, în timpul unor exerciţii militare din Complexul de Pregătire Militară Căţelu, bază ce aparţine Ministerului Apărării, în localitatea Manolache, un proiectil de război a lovit un bărbat aflat la aproximativ 2 kilometri distanță de poligon, în curtea casei unor prieteni. Bărbatul a fot rănit la spate, în apropierea coloanei vertebrale, însă nu grav. Procurorii militari au deschis o anchetă în acest caz.

Mai multe articole despre:
MApN TRAGEDIE POLIGON