MENIU

La 19 ani, se zbate între VIAŢĂ şi MOARTE după ce a fost OPERATĂ de 3 ori. Acuzaţii de MALPRAXIS

Acuzaţii de malpraxis la Iaşi, unde o tânără de 19 ani se zbate între viaţă şi moarte

Acuzaţii de malpraxis la o maternitate din Iaşi! O tânără de 19 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost operată de trei ori pentru o sarcină extrauterină. După ce şi-au dat seama că femeia riscă să moară, medicii de la Maternitatea "Elena Doamna" au trimis-o la Spitalul Judeţean. Familia tinerei a depus o plângere la Ministerul Sănătăţii.

Tânăra a fost internată de urgenţă, acum două săptămâni, la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, pentru o sarcină extrauterină. Medicii au operat-o imediat. După câteva ore, starea ei s-a agravat şi a ajuns din nou în sala de operaţie. Calvarul nu s-a oprit aici. A două zi, medicii au observat că sângerează, dovadă că avea hemoragie internă. Atunci tânăra a fost operată pentru a treia oară. Iar la cinci ore de la intervenţie, rudele au fost anunţate că trebuie transferată la Spitalul Judeţean.

Conducerea maternităţii îşi apără personalul medical. Susţine că tânăra a plecat în stare stabilă către alt spital.

Acum tânăra e în comă la spitalul Sfântul Spiridon.

Diana Cimpoeşu, medic coordonator UPU SMURD Iaşi: "In continuare prognosticul ramane rezervat. Sunt diagnosticate disfunctii multiple, care necesita o terapie extrem de complexa si de sustinuta care se face in scopul sustinerii acestor functii vitale".

Rudele femeii au depus plângere la ministerul Sănătăţii şi sunt hotărâte să nu renunţe până nu vor fi traşi la răspundere toţi medicii responsabili.