MENIU

Kremlinul momește recruții cu „plata la kilometru” de teren câștigat. Care sunt sumele promise celor care aduc noi teritorii

Afișele prin care Putin încearcă să atragă cât mai mulți recruți. Foto: ziare.com

Armata lui Vladimir Putin se vede nevoită să aplice tactici de marketing în recrutarea de noi soldați. Mai nou, a împânzit orașele Rusiei cu afișe prin care promite câștiguri substanțiale pentru cei care participă la „operațiunea militară specială din Ucraina”.

În unele orașe, reclamele oferă recruților ruși sume de bani pentru fiecare kilometru de teren câștigat în Ucraina. În regiunea Yaroslavl, un anunț promite un bonus de înscriere de aproape 3.500 de euro și un bonus suplimentar de aproximativ 500 de euro pentru fiecare kilometru câștigat în cadrul trupelor de asalt celor care doresc să meargă pe front.

Reclamele ademenitoare au apărut și pe site-urile guvernamentale și pe conturile de rețele sociale ale bibliotecilor și liceelor din Rusia. În Yaroslavl, anunțul oferă un salariu lunar de 2.500 de euro plus 100 de euro pe zi pentru cei implicați în operațiuni ofensive active, scrie ziare.com.

Această nouă invenție a oficialilor ruși vine în timp ce Vladimir Putin încearcă cu disperare să evite o nouă rundă de mobilizare nepopulară, ultima dintre acestea având ca efect plecarea a zeci de mii de bărbați din țară.