MENIU

Kovesi, discurs de candidat la prezidențiale, în Ucraina

Laura Codruta Kovesi. Foto: Profimedia

Laura Codruţa Kovesi, discurs politic la vizita din Ucraina. Declarațiile procurorului-șef european par să nu fi avut legătură cu funcția și atribuțiile sale, ci a dus cu gândul mai degrabă la un mesaj de prezidențiabil. 

În discursul rostit la conferința din Ucraina, Laura Codruţa Kovesi a spus că se află acolo pentru a lua poziție împotriva „noului avatar al răului radical”.

Ea a menționat că Parchetul European poate ajuta autoritățile ucrainene în cadrul investigațiilor privind fraudele care afectează interesele financiare ale UE. Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, s-a întâlnit și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a purtat discuții cu acesta și s-a fotografiat cu el. 

”Prietenii noștri ucraineni au voința necesară, dar puterea rezistenței lor la agresiunea rusă depinde în mare măsură de sprijinul nostru. (...) Rusia nu se va opri. Nu doar pentru că adevăratul obiectiv al agresorilor nu este câștigarea teritorială, ci împărțirea Europei în sfere de influență, ceea ce ar însemna sfârșitul integrării europene. Sunt aici pentru a lua poziție, alături de voi, împotriva noului avatar al răului radical.”, a afirmat Codruța Kovesi.

Mai multe articole despre:
Laura Codruta Kovesi discurs parchet procuror