MENIU

Klaus Iohannis vrea certificat de vaccinare utilizat pentru scopuri medicale! Președintele mizează pe o abordare coordonată și unitară la nivel european

Klaus Iohannis / INQUAM Photos - Octav Ganea

Președintele României - Klaus Iohannis consideră că un eventual certificat de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale. În cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului European, acesta s-a pronunțat pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european în privința acestei teme de discuție.

Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european, susținând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conțină un certificat la nivel european va trebui să continue, potrivit Administrației Prezidențiale.

Legat de procesul de vaccinare, președintele României a subliniat, la Consiliul European, că, în ciuda unor întârzieri în livrarea vaccinurilor și a unor ritmuri diferite în statele membre, evoluțiile sunt pozitive la nivel european, vaccinarea desfășurându-se conform planificării.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a semnalat faptul că, la nivelul UE, nu s-a reușit implementarea unei abordări comune în ceea ce privește unele măsuri luate în pandemie, precum restricțiile impuse, care diferă semnificativ de la un stat membru la altul, în ceea ce privește controlul frontierelor sau asigurarea liberei circulații a mărfurilor și persoanelor.