MENIU

Klaus Iohannis: Soluția ieșirii din criză o reprezintă investițiile, nu austeritatea

Klaus Iohannis, președintele României

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că, la discuțiile pe care le-a avut, săptămâna trecută, la reuniunea Consiliului European și la Summitul Euro în format extins, s-a desprins clar ideea că ieșirea din criză se poate face prin investiții, nu prin autoritate. Șeful statului a precizat că exemplul crizei precedente este cel mai relevant în acest sens și că greșelile din trecut nu trebuie repetate.

"Din criză ieșirea nu se face prin austeritate, ci prin investitții, în urmă cu 10 ani s-a încerat prin austeriate, iar rezulatul nu a fost bun. De data aceasta, nu se vor aplica politici de austeriate, văd că inclusiv acum, în Parlament, sunt unii care cer să mergem spre soluții de austeriate. FALS, soluția este să încurajăm investițiile. (...)  Este evident că scopul nostru, la nivel european, este să creăm prosperitate", a afirmat Klaus Iohannis.  

Președintele a vorbit și despre Planul de Redresare și Reziliență depus de România și care ar urma să primească un răspuns după vacanța de vară a Comisiei Europene.

 

Mai multe articole despre:
klaus Iohannis viitorul uniunii europene