MENIU

Klaus Iohannis: Ponta ne-a făcut de râs în lume, prin organizarea votului din Diaspora

Klaus Iohannis

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, prin modul defectuos în care s-a organizat votul la alegerile prezidenţaie în Diasporă, Victor Ponta a făcut ţara "de râs". Totodată, acesta a criticat dur Guvernul Ponta, ca urmare a declaraţiei halucinante a ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, potrivit căreia nu există nici măcar un draft de buget pentru anul 2015.

"Guvernul Ponta ne-a făcut de râs în lume prin organizarea defectuoasă din secţiile de votare din Diaspora. Românii au fost umiliţi. (...) Cer Guvernului, MAE, să se apuce urgent de treabă, să găsească o soluţie pentru a înfiinţa secţii de votare astfel încât, acolo unde românii din Diaspora vor să-şi exercite dreptul la vot, să găsească o posibilitate practică pentru a o face", a declarat Klaus Iohannis.

"Mulţi români din Diasporă sunt consternaţi de cum au fost trataţi. Sunt mii de sesizări care s-au trimis pe adresa BEC, din partea unor români care nu au putut să voteze. Dacă există la Victor Ponta, în Guvernul României, o urmă de demnitate şi respect faţă de românii din Diasporă, le solicit să rezolve problema", a mai spus liderul ACL.

Întrebat ce soluţii există pentru votul din Diaspora, acesta a declarat: "Sunt convins că la Guvern există resurse pentru a da peste noapte un act normativ prin care se înfiinţează noi secţii de votare."

În ceea ce priveşte dezbaterea televizată care se doreşte între el şi Victor Ponta, acesta a declarat că vrea o dezbatere la care să aibă acces toată presa, şi nu una la o televiziune privată.

"Nu e Ponta în poziţia să-mi facă mie program. Dincolo de aroganţa specifică, e, totuşi, unul din doi candidati. Mass media nu e doar TV, ci TV, presa scrisă, media pe internet, plus alte forme speciale de comunicare. Un minim respect faţă de media presupune o platformă la care au toţi acces, în mod egal, fără negocieri prealabile. O astfel de dezbatere nu poate fi într-un studio al televiziunilor private", a mai spus Iohannis.

Totodată, acesta a lansat un atac la adresa Guvernului Ponta, ca urmare a declaraţiei halucinante a ministrului Finanţelor, Ioana Petresscu, potrivit căreia nu există nici măcar un draft de buget pentru anul 2015.

"Spun de câteva săptămâni că nu avem nici măcar un draft de buget, iar asta nu e în regulă. Spun de luni că Guvernul Ponta nu are nicio viziune pentru România şi iată, am primit confirmarea oficială, ministrul Finanţelor confirmă că nu avem nici măcar un prim draft de buget pentru 2015. Acest lucru este grav. Zilnic aflăm de noi pomeni electorale, aflăm noi minciuni de la Ponta şi ni se confirmă, nu au o bază aceste promisiuni, sunt vorbe în vânt. Dacă Ponta şi Guvernul doresc să mă contrazică, să poftească cu proiectul de buget în Parlament", a încheiat Iohannis.