MENIU

Klaus Iohannis NU a fost amendat pentru că nu a purtat mască la biserică - IPJ Sibiu spune că președintele nu a încălcat nicio lege

Carmen și Klaus Iohannis, fără mască la biserică

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost amendat, după ce nu a purtat mască de protecţie la biserică. Un bărbat din Cisnădie a cerut Poliţiei să-l sancţioneze pe preşedinte pentru acest gest, având în vedere că Sibiul depăşea pragul de şase infectări la mia de locuitori, iar purtarea măştii de protecţie devenise obligatorie. În răspunsul dat de IPJ Sibiu se arată că președintele nu a încălcat nicio lege. În 10 octombrie, împreună cu soția, Carmen Iohannis, președintele a participat la Sibiu, la redeschiderea Catedralei Evanghelice, dar, pe stradă, după ce au ieşit din biserică, niciunul nu purta mască de protecţie.

„În urma verificărilor efectuate privind petiţia dumneavoastră (...) vă comunicăm faptul că nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal. 

Vă informăm că, pe raza municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021 erau aplicabile prevederile articolului 2, litera b, din Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu numărul 71 privind prelungirea stării de alertă precum şi pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a contaminării cu virusul SARS-COV-2", se arată în răspunsul semnat de şeful IPJ Sibiu.

IPJ invocă un articol care prevede excepţii de la portul măştii de protecţie în spaţii deschise, iar alineatul face referire la "persoane care desfăşoară activităţi în spaţiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc". 

Bărbatul a revenit cu solicitarea sa și a cerut Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Sibiu să precizeze exact natura activităților prestate de președinte, însă a primit o listă cu actele normative care erau în vigoare la data menţionată.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis politie masca sesizare ipj sibiu