MENIU

Klaus Iohannis, la Festivalul sașilor: „Organizarea din acest an - un pas important pe drumul reîntoarcerii la normalitatea pe care o așteptăm”

Președintele Klaus Iohannis a mers duminică în județul Brașov, pentru a participa la cel mai mare eveniment al comunității săsești din România. Într-un discurs ținut atât în română cât și în germană, șeful statului a spus că festivalul din Țara Ovăzului constituie un pas important pe drumul reîntoarcerii la normalitate. 

Săptămâna Haferland este festivalul comunității săsești din Transilvania, organizat în satul Criţ din judeţul Braşov. Ediția de anul acesta s-a desfășurat sub patronajul președintelui. 

„După mai bine de un an de când pandemia ne-a obligat să găsim alternative în a menține legături puternice între noi, dar și cu publicul, cu arta și cultura, iată că organizarea Festivalului în acest an constituie un pas important pe drumul reîntoarcerii la normalitatea pe care o așteptăm cu toții, dar și la tradițiile și valorile autentice ale locuitorilor din satele săsești.

Reluarea ritmului vieților noastre de dinainte de pandemie, cu multe lecții noi învățate, trebuie să fie un efort comun, care să ne apropie de aceeași parte a baricadei în această luptă pe care sunt convins că o vom câștiga”, a declarat Klaus Iohannis.