MENIU

Klaus Iohannis, la Bruxelles: Voi cere respingerea comisarului european propus de PSD

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, înainte de reuniunea Consiliului European, că este inacceptabil ca guvernul demis Viorica Dăncilă să propună comisarul european din partea României și că îi va spune președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să nu accepte comisarul propus de guvernul Dăncilă și să aștepte comisarul european propus de viitorul guvern.

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, acolo unde va avea o întâlnire și cu președintele Comisiei Europene - Ursula von der Leyen.

”Este din partea noastră, din păcate, un blocaj care se numește Guvernul Dăncilă. Eu o să mă opun ferm să propună PSD fiindcă un guvern care a fost demis nu poate să facă propunere în numele României.

Nu o să discut depre nume de posibile propuneri, dar îi voi spune foarte clar doamnei președinte ales că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să și fie acceptată, iar despre portofoliu am mai discutat și ma asiguirat că protofoliul alocat rămâne valabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă se va aștepta, din partea Comisiei Europene, să accepte propunerea de comisar a viitorului guvern, Iohannis a declarat: ”Asta e varianta ideală, eu sper să înțeleagă toate părțile implicate că nu putem să ne jucăm cu regulile democrației”.

Mai multe articole despre:
null