MENIU

Klaus Iohannis, despre alegerile anticipate: Nu exclud niciun pas constituțional. Politicienii trebuie să lase discursul patetic

Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, în contextul actualei crize politice, nicio variantă nu este exclusă, inclusiv organizarea alegerilor anticipate. Șeful statului a subliniat însă necesitatea unui guvern stabil, cu puteri depline, și le-a cerut politicienilor să renunțe la ”discursul patetic” și să vină cu soluții. 

Iohannis a precizat că se așteaptă ca soluția la criza politică să nu fie găsită după prima rundă de consultări la Cotroceni. 
În lipsa unei soluții, singura variantă este ca guvernul interimar condus de Florin Cîțu să rămână în funcție, a subliniat șeful statului

”Soluțiile vor trebui să transpară din consultări. Nu am convingerea că după prima rundă de negocieri se va cristaliza o soluție. Este posibil să fie nevoie de o nouă rundă de negocieri. Partidele trebuie să găsească soluții.
Coalițiile se formează între partide, nu după consultări la Cotroceni. Oamenii trebuie să lase discursul patetic în urmă și să discute concret ce se poate face pentru România. Dacă partidele nu se înțeleg, atunci acest guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o nouă soluție.
Țara nu poate rămâne neguvernată. Este mai bine să avem un guvern cu puteri depline decât unul minoritar”, a declarat Iohannis. 

Întrebat dacă exclude varianta dizolvării Parlamentului și convocarea alegerilor parlamentare, șeful statului a răspuns: ”Nu exclud niciun pas constituțional, dar orice am face trebuie să ducă la o soluție”.