MENIU

Klaus Iohannis, primul anunț de la Cotroceni după decizia CCR

Vin primele vești de la Cotroceni după mai multe zile de tăcere totală, în plină criză declanșată de decizia CCR.

Decizia surprinzătoare a CCR, care îl obligă pe președintele Iohannis să semneze decretul de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a pus toate reflectoarele pe Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis nu a reacționat încă în cel mai recent scandal politic, declanșat de hotărârea Curții Constituționale.

Luni, administrația de la Cotroceni a anunțat că președintele a semnat mai multe decrete, prin care a promulgat legi din domenii diferite.

Decrete semnate de Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 4 iunie a.c., următoarele decrete:

— Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 78/2016 pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative;

— Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 112/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2016 privind reglementarea unor măsuri în vederea conformării statului la unele obligații de mediu din sarcina operatorilor economici din industria extractivă, aflați sub autoritatea Ministerului Economiei;

— Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 85/2017 pentru modificarea art. 5 din Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, precum și pentru acordarea unor burse de studii etnicilor români cu domiciliul stabil în Ucraina.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis