MENIU

Klaus Iohannis, apel pentru tineri: "România beneficiază de un potențial imens în agricultură"

Klaus Iohannis participă joi la deschiderea oficială a târgului de agricultură Indagra 2017. Acesta le-a transmis un mesaj tinerilor, îndemnându-i să se întoarcă la agricultură.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Indagra că România este un actor important în sectorul agricol. "Am toată convingerea că România beneficiază de un potențial imens în agricultură, pe care însă trebuie să îl valorificăm în mod inteligent și durabil", a spus președintele Klaus Iohannis.

El a mai arătat că România deține a șasea cea mai mare suprafață agricolă din Uniunea Europeană și că se află printre primii 10 exportatori de grâu și porumb la nivel global.

"Avem tot ceea ce ne trebuie pentru ca țara noastră să se impună ca o veritabilă forță în domeniul agricol și alimentar, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie recuperate întârzierile și eliminate unele neajunsuri", a menționat președintele.

Acesta a mai spus că agricultorii pierd mult din cauza fragmentării proprietăţii şi că 98 la sută în România sunt ferme mici. Iohannis susţine că fermele competitive suprafeţe de peste 50 de ha şi îi încurajează pe fermieri să se asocieze pentru ca ei să devină competitivi.

"Satul românesc poate renaşte cu agricultura. Îi încurajez pe tineri să se întoarcă la agricultură", a declarat Klaus Iohannis care a mai spus că produsele româneşti trebuie promovate în mod inteligent, pentru că sunt apreciate şi în străinătate. 

 

 

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis iohannis indagra indagra iohannis