MENIU

Klaus Iohannis a semnat PENSIONAREA șefului Inspecției Judiciare. Ce sumă URIAȘĂ va primi Lucian Netejoru

judecătorul Lucian Netejoru

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul de pensionare pentru șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, începând cu data de 1 iulie. Fostul șef al Inspecției Judiciare ar urma să încaseze nu mai puțin de 6.500 de euro pe lună, de circa 8 ori salariul mediu net al unui român.  

Marți, șeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Giurgiu a domnului Lucian Netejoru, în prezent inspector judiciar la Inspecția Judiciară – pensionare, la data de 1 iulie 2022, potrivit Administrației Prezidențiale.

Netejoru ar urma să aibă o pensie mai mare cu peste 1.000 de euro decât salariul net lunar de anul trecut, care a fost de 26.000 de lei. Diferența provine din faptul că pensia magistraților se calculeaza în cuantum de 80% din salariu brut din ultima lună de activitate.

LUCIABN NETEJORU, DOSARE CONTROVERSATE

Fostul șef al Inspecției Judiciare a condus instituția din 2015, timp de 2 mandate, plus o perioadă de interimat între septembrie 2018 și mai 2019. În mandatele sale au fost întocmite acțiuni disciplinare împotriva unor magistrați care au criticat abuzurile PSD de pe vremea lui Liviu Dragnea, cum e cazul judecătorilor Crina Muntean și Cristi Danileț.

Tot el a deschis dosare disciplinare unor judecători, sub pretextul că ar fi adus atingere prestigiului justiției și că au făcut politică pe un grup al magistraților de pe Facebook, potrivit presshub.