MENIU

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii ANL. Schimbul de locuinţă poate fi făcut oricând în timpul contractului

Klaus Iohannis a promulgat modificarea legii ANL. Schimbul de locuinţă poate fi făcut oricând în timpul contractului

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 26/2019 pentru modificarea Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală, transmite Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ promulgat are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.152/1999, astfel încât schimbul de locuinţă să poată fi realizată în orice moment, în perioada de valabilitate a contractului de închiriere, precum şi trecerea cheltuielilor pentru întreţinere, reparaţii curente, reparaţiile capitale, precum şi încheierea contractelor de asigurare a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor să fie în sarcina titularului contractului de vânzare cu plata în rate lunare egale.

De asemenea, a fost modificat şi art. 10 alin. (3¹) şi (7¹) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013, în sensul instituirii prevederii că sumele necesare pentru decontarea de către beneficiari a bunurilor sau serviciilor ori lucrărilor executate sunt transferate de la bugetul de stat.

Pe 21 noiembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 13 februarie 2024, votul Camerei Deputaţilor a fost decizional. 

Mai multe articole despre:
anl lege modificare iohannis