MENIU

Kim Jong Un, pregătit de cooperarea strategică cu Putin. Liderul nord-coreean, dornic să dea mâna din nou cu țarul de la Kremlin

Kim Jong Un face un anunț șocant în plin război. Liderul nord-coreean spune că vrea să fie mai apropiat de Vladimir Putin. Acesta a promis să dea mâna cu liderul rus pentru a consolida cooperarea strategică. 

Scopul ar fi acela de a construi țări mai puternice, un obiectiv comun pentru cei doi lideri. Coreea de Nord urmărește stabilirea unor legături mai strânse cu Kremlinul încă de anul trecut, de când Rusia a invadat Ucraina.

De atunci, liderul nord-coreean dă vina pe aroganța Statelor Unite și a Occidentului, care a dus la accentuarea conflictului.

Justiţia va învinge cu siguranţă, iar poporul rus va continua să adauge glorie istoricului victoriilor", a spus Kim într-un mesaj publicat de agenția de stat KCNA.

Liderul nord-coreean a făcut apel la "o cooperare strategică mai strânsă" cu Moscova,"ţinându-l ferm de mână pe preşedintele rus, în conformitate cu dorinţa comună a popoarelor celor două ţări de a îndeplini marele obiectiv de a construi o ţară puternică", a adăugat acesta.