MENIU

Kim Jong Un anunță că trece la producția "în masă" de arme nucleare tactice: Răspuns la manevrele militare

Kim Jong Un cere o "creştere exponenţială a arsenalului nuclear" pentru a face față dușmanilor, adică "inamicului său incontestabil" sud-coreean, Statele Unite, și altor țări „ostile”.

La finalul unei mari reuniuni la Phenian, Partidul Muncitorilor aflat la putere în Coreea de Nord, a mai anunţat că ţara va „dezvolta un nou sistem de rachete balistice intercontinentale (ICBM) a căror misiune principală va fi contraatacul nuclear rapid", potrivit agenției oficiale KCNA, preluate de AFP și Agerpres.

„Situaţia actuală necesită să ne dublăm eforturile pentru a întări forţa militară cu scopul de a garanta pe deplin suveranitatea, securitatea şi interesele fundamentale (ale Coreei de Nord) ca răspuns la manevrele militare îngrijorătoare ale Statelor Unite şi ale altor forţe ostile", a declarat Kim Jong Un într-un rezumat al reuniunii partidului, citat de agenţia de presă.

„Aceasta subliniază importanţa şi necesitatea producţiei în masă de arme nucleare tactice şi îndeamnă la o creştere exponenţială a arsenalul nuclear al ţării", a continuat el.

Mai multe articole despre:
corea arme kim jong un