MENIU

Kelemen Hunor: „USR-PLUS, greșeală uriașă - a legitimat AUR. Cum era dacă noi am fi semnat vreodată o moțiune cu Vadim?”

Kelemen Hunor, președintele UDMR și vicepremier Guvernul Cîțu Foto: INQUAM

Kelemen Hunor acuză USR-PLUS că a legitimat AUR prin inițierea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu alături de AUR. 

„USR PLUS a legitimizat AUR. A fost o greșeală uriașă. Nucleul dur, sectanții lor nu sunt afectați de această colaborare, nici într-o parte, nici în alta, pentru că se potrivesc, sunt antisistem", a declarat, miercuri, președintele UDMR, Kelemen Hunor, la o televiziune de știri.

„Să semnezi o moțiune de cenzură spunând că scopul scuză mijloacele și scopul sfânt e să îl dăm jos pe Cîțu, nu e ok. (...)

Vă dați seama dacă noi am fi semnat vreodată o moțiune cu Vadim? Nu se poate. Sunt niște limite peste care nu ai voie să treci, din punctul meu de vedere. Ai ridicat AUR-ul, și dacă ai colaborat o dată, nimeni nu te va crede că nu vei colabora din nou”, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen mai spune că liderul AUR George Simion „nu are noțiunea asta, «să fii penibil»”, dar parlamentarii nu au fost aleși pentru a participa „la un circ național”.

„Parlamentul nu este circul de stat. Trebuie să înțelegem asta, indiferent unde ne așezăm ideologic. Nu am fost aleși să participăm la un circ instituțional permanent”, a mai spus Kelemen Hunor.