MENIU

Kelemen Hunor, răspuns dur pentru Băsescu: "Nu am încredere în Petrov"

Kelemen Hunor și Traian Băsescu

Kelemen Hunor, liderul UDMR și candidat la funcția de președinte al României a reacționat dur, duminică, la un atac al lui Trăian Băsescu la adresa formațiunii maghiare.

"Nu am încredere în cineva care a fost președintele României de zece ani și care s-a dovedit că este un turnător. Nu am încredere în Petrov", a spus Kelemen Hunor în conferința de presă susținută astăzi la Arad.

Într-un interviu de zilele trecute, Traian Băsescu a listat UDMR în lista de potențiali "trădători" ai moțiunii de cenzură. Fostul președinte crede că PNL s-a aliat cu partide conduse de „trădători".

"PNL-ul își bazează succesul pe o alianță cu trei partide care au în sânge trădarea: UDMR-ul, partidul lui Tăriceanu și partidul lui Ponta, deci trei lideri care tot timpul și-au trădat aliații. Mă întreb, dacă va reuși moțiunea, cum va negocia cu acești trei ticăloși", a declarat Băsescu.

În conferința de azi de la Arad, Kelemen Hunor le-a propus un pact candidaților la alegerile din noiembrie:

"În toamna acestui an toată lumea propune un pact – din motive politice, evident. Consider că în această perioadă dinaintea alegerilor prezidențiale se poate face un singur pact, între toți candidații. Acesta nu ar trebui să fie legat de politică, pentru că înainte de alegeri orice propunere de pact este doar un exercițiu de imagine. Eu propun, mai degrabă, un pact prin care toți candidații la alegerile prezidențiale acceptă o campanie fără atacuri la persoană, fără jigniri și cu discursuri bazate pe proiectele și programele candidaților. Să încercăm să redăm credibilitatea clasei politice, să încercăm să restabilim încrederea în cei care conduc soarta comunității. Noi vom vorbi despre proiectul nostru de țară, adresat românilor și maghiarilor, tuturor cetățenilor României".

 

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Kelemen Hunor