MENIU

Kelemen Hunor: Nu numai autoritățile sunt responsabile de Holocaust, ci și societatea

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat marți, la dezvelirea monumentului închinat victimelor holocaustului, că "nu numai autoritățile erau responsabile pentru holocaust, ci și societatea care a permis acest lucru", anunță Agerpres

'Majoritatea este responsabilă pentru comunitățile cu care trăiește. Trebuie să spunem că nu numai autoritățile erau responsabile pentru holocaust, ci și societatea care a permis acest lucru. Un om poate fi liber cu adevărat numai dacă și cei din jurul lui sunt liberi. N-o să aflăm niciodată ce ar fi fost Clujul și această regiune cu contribuția celor 18.000 care au fost deportați de aici', a menționat Kelemen Hunor.

În curtea Bisericii Evanghelice din Cluj-Napoca a avut loc, marți seară, sfințirea și dezvelirea unui monument dedicat victimelor holocaustului de acum 70 de ani, intitulat 'Monumentul inocenței'.

Lucrarea, realizată de Adorjani Endre, este din bronz și reprezintă o fată îngenuncheată, iar pe soclu e amplasată inscripția în latină 'Non omnis moriar' (Nu voi muri de tot).

 

 Mai multe pe AGERPRES