MENIU

Kelemen Hunor, tăios către PNL: „Râde lumea de tine dacă nu vii cu moțiunea repede”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat că va susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă fără nicio condiţie, însă crede că liberalii au pierdut timpul până acum. 

Despre moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, Kelemen a anunțat că o vor vota: „Nu e nicio surpriză. Am votat în iunie, vom vota şi acum”.

Liderul UDMR a mai spus și că va susține un guvern condus de Ludovic Orban dacă PNL reușește să asigure o majoritate.

„Prima dată să vedem moţiunea de cenzură. Eu am spus că, dacă PNL coagulează o majoritate, vorbim. Până atunci mai e mult. Mai întâi trebuie depusă moţiunea de cenzură”, a ținut să explice Kelemen, în interviul acordat adevarul.ro.

„Fiecare are un singur glonţ. Dacă vine premierul şi trece restructurarea Guvernului, atunci nu mai există nici şansa moţiunii. Acest lucru înseamnă că va râde lumea de tine, că nu ai depus moţiunea, că ai făcut calcule stupide. Nu prea se susţine. Dacă nu trece moţiunea e un risc mult mai mic decât să calculez în ce moment tragi glontul”, a criticat Kelemen întârzierea liberalilor cu depunerea moțiunii. 

„În acest moment NU alegerile anticipate parlamentare ne lipsesc, ci determinarea, responsabilitatea opoziției de a guverna, dacă pică actualul guvern”, a mai spus Kelemen.

Mai întâi opoziția trebuie să vrea cu adevărat să pice guvernul, după care, în caz de reușită, trebuie să vrea să guverneze”, a precizat, făcând aluzie și la liberali, și la cei din alianța USR-PLUS.