MENIU

Kelemen Hunor: Ar trebui o campanie de vaccinare mult mai agresivă, inclusiv prin televiziunile și radiourile comerciale

Kelemen Hunor vrea o campanie mult mai agresivă pro-vaccinare Foto: INQUAM

Vicepremierul Kelemen Hunor pledează pentru o campanie de vaccinare „mult mai agresivă” pentru a crește gradul de imunizare. Liderul UDMR a spus că propunerea sa pentru a intensifica dorința de vaccinare nu a discutat-o încă în coaliție și la nivelul Guvernului.

Kelemen Hunor a declarat, luni, că oamenii i-au transmis că s-au săturat de mesajele pro-vaccinare și consideră că în următoarea perioadă nu va fi ușor, „cred ca există reținere, e ceva nou, dar dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, probabil urmează valul 4, aștept să creștem dorința de vaccinare”, în special în mediul rural.

„Trebuie să mergem dincolo de această campanie de informare cu vaccinul, cu medici, spre mediul rural. Vedem că în mediul rural lucrurile stau un pic diferit. Prin Facebook nu vom reuși să ajungem la acești oameni, e obligatoriu să încercăm, logistic trebuie o organizare bună, să ajungem în fiecare comună, în fiecare localitate, altfel nu vom reuși să creștem gradul de vaccinare”, a declarat Kelemen Hunor la RFI România.

Liderul UDMR spune că nu a discutat încă în coaliție despre propunerea sa despre o campanie „mai agresivă” pentru creșterea numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

„Eu aș merge mai departe, nu am discutat în coaliție, nu am discutat în Guvern, ar trebui poate o campanie nu numai pe Facebook, dar și în radio și în televiziuni, o campanie mult mai agresivă, între ghilimele. Cei din mediul rural nu se uită la Facebook, nu urmăresc politicienii, nu urmăresc nici pe cei care au o anumită influență în mediul urban, în bula lor. Deci eu aș merge și aș prefera să găsim o soluție să facem și o campanie inclusiv prin televiziunile și radiourile comerciale private”, a mai spus Kelemen Hunor.

Guvernul a lansat deja de săptămâna trecută o campanie de informare pentru vaccinarea anti-COVID-19, iar premierul Florin Cîțu, cât și președintele Klaus Iohannis, ceilalți lideri politici ai coaliției au anunțat că în umrătoarea etapă, campania va avea loc preponderent în mediul rural.