MENIU

Jurnalistul Roman Protasevici a fost TORTURAT în detenție. Declarația sfâșietoare a părinților săi

Jurnalistul Roman Protasevici (captura video din detenție)

Părinții jurnalistului de opoziție Roman Protasevici au declarat că fiul lor a fost torturat în detenție pentru a declara că el a organizat proteste la Minsk. Aceștia susțin că tânărul de 26 de ani ar fi fost strangulat, bătut și că i-ar lipsi dinți.

”Este clar că a fost supus violenței fizice, deoarece puteți vedea semne de bătaie pe față”, a declarat Dmitri Protasevici pentru AFP, referindu-se la imaginile date publicităţii luni de centrul de detenţie în care jurnalistul este deţinut. Tatăl acestuia a mai spus și că îi lipsesc niște dinți și că vorbea într-un mod neobișnuit. ”Era foarte nervos. Vorbea într-un mod neobișnuit pentru el. Este clar că citea ceva ce i se spusese să citească”, a adăugat bărbatul. 

VIDEO Reeducare stil Lukașenko: Cu fața tumefiată, jurnalistul dat jos din avion și reținut "își recunoaște" vina

”Nu sunt medic, dar e sigur că l-au lovit la nas şi este posibil să i-l fi rupt”, a spus și mama jurnalistului, Natalia Protasevici. Aceasta a subliniat că obrazul stâng al fiului ei era umflat: ”Chiar şi sub machiaj, se poate vedea o tentă gălbuie, probabil vânătăile i-au fost acoperite cu pudră”.
Natalia Protasevici a mai declarat că a văzut şi semne de strangulare pe gâtul fiului ei. ”Din câte se pare, l-au strâns de gât pentru a scoate dovezi de la el. Fie a citit declarația de pe o pagină, fie a fost forţat să o memoreze ”, a adăugat femeia. 

Mama jurnalistului, care trăiește în Polonia în exil alături de soțul său, a precizat că fiul său este o persoană puternică. Femeia a adăugat că se teme că autorităţile ar putea abuza de prietena jurnalistului, aflată și ea în custodie, pentru a-l face pe tânăr să cedeze, potrivit Agerpres.