MENIU

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, AESTATĂ după ce a continuat să critice agresiunea contra Ucrainei. Ce ACUZAȚII i se aduc

Jurnalista Marina Ovsiannikova și avocatul ei - imagine de arhivă

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova (44 de ani), care a devenită celebră după ce a afișat un mesaj antirazboi și anti-Putin în direct, la o televiziune a propagandei rusești, a fost arestată, miercuri. Aceasta este investigată pentru "discreditarea" armatei ruse şi "difuzarea de informaţii false" despre aceasta, a anunţat avocatul său, potrivit AFP.

Potrivit sursei citate, anchetatorii urmează să decidă dacă Marina Ovsiannikova, mamă a doi copii minori, va fi plasată în arest preventiv sau va rămâne în libertate în aşteptarea procesului.

Ea a fost deja condamnată la plata unor amenzi pentru că a ''discreditat'' armata rusă, mai ales prin mesaje critice faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei postate pe reţelele de socializare. Cu toate astea jurnalista nu s-a lăsat intimidată. Aceasta riscă acum un proces penal, cu consecinţe potenţial mult mai severe.

Ovsiannikova a devenit celebră în luna martie, când a apărut cu o pancartă pe platoul postului rusesc pro-Kremlin unde ea lucra, Pervîi Kanal, arătând acolo un mesaj împotriva ofensivei ruse în Ucraina şi împotriva ''propagandei'' presei ruseşti proguvernamentale.