MENIU

Jurnalist sub acoperire, recrutat de Statul Islamic: Asta e următoarea țintă!

Noua țintă a ISIS

Un jihadist adept al Statului Islamic a recrutat un jurnalist sub acoperire și l-a îndrumat să comită un atac terorist de tipul celor puse la cale de lupi singuratici, țintind Big Ben, Podul Londrei sau un mare centru comercial.

Investigația aparține publicației britanice The Sun, care a intrat în contact cu un militant ISIL și a aflat detalii despre modul de operare al acestor extremiști islamiști.

Jihadistul Abu Khurasani i-a cerut jurnalistului să facă rost de materiale pentru echiparea unei mașini capcană. "Parchează undeva aglomerat, cu mulți oameni", l-a îndrumat extremistul, potrivit Ziare.com.

Timp de două luni l-a instruit Khurasani pe jurnalist, urmând ordinele șefului rețelei de recrutare. Cei doi au comunicat prin aplicația Telegram, care criptează conversațiile.

Extremistul i-a trimis jurnalistului un ghid pentru fabricarea bombelor și i-a ordonat să facă rost de materiale, să construiască un dispozitiv explozibil și să îl ascundă într-o mașină.

Printre țintele trasate de jihadist s-au numărat Podul Londrei și Big Ben, însă, în cele din urmă, acesta a ales un mare centru comercial, pentru un masacru de genul celui din Nisa.

"Învață din Nisa. Fă rost de o mașină pe care o poți parcă undeva aglomerat, cu mulți oameni, și de o armă pe care o poți folosi în același timp. În timp ce te afli în mașină, folosește-le pe toate (gloanțele-n.red.) și apăsa rapid pe buton. Ambele trebuie făcute în grabă. Fără pauze", i-a spus islamistul.

Khurasani, care susținea că se ocupă de operațiuni jihadiste în UK și Statele Unite, i-a spus jurnalistului să comită atacul lunea trecută.

Duminică seară, crezând că bărbatul se pregătește pentru misiunea sinucigașă, Khurasani i-a trimis un ultim mesaj. "Ne vom aminti de tine. Dar nu vreau să-ți distrag atenția, akhi (frate-n.red.). (...) Mâine inshallah (fie voia lui Allah-n.red) ", i-a scris islamistul.

Mai multe articole despre:
null