MENIU

Juncker salută ”discursul foarte european” al lui Macron

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat, marți, ”discursul foarte european” rostit de președintele Franței, Emmanuel Macron, la Universitatea Sorbona. Șeful statului francez a împărtășit abordarea privind aprofundarea integrării europene susținută de șeful executivului european în recentul său discurs privind starea UE.

'Un discurs foarte european al prietenului meu @Emmanuel Macron', a scris Juncker pe Twitter chiar înainte ca Macron să-şi încheie discursul. 'Europa are nevoie de curaj', a completat preşedintele Comisiei Europene.

La rândul său, germanul Martin Selmayr, influentul şef de cabinet al lui Juncker, a salutat discursul preşedintelui francez, pe care l-a comentat în direct printr-o rafală de tweet-uri, scrie Agerpres.

'Rareori Europa a văzut o asemenea convergenţă de opinie între un preşedinte francez şi un preşedinte al Comisiei', a subliniat Selmayr. 'Da, (sunt) câteva nuanţe. Dar şi puternice convergenţe', a completat el.

'Ideile lui Emmanuel Macron privind consolidarea zonei euro (...) vor fi discutate la summitul privind euro din decembrie', odată cu propunerile lui Juncker, a precizat şeful de cabinet al acestuia.

Şi unii comisari au salutat pe Twitter discursul lui Macron, remarcând că propuneri pe care el le-a enunţat acum au fost deja lansate sau prezentate de executivul comunitar.

Emmanuel Macron a susţinut în discursul de marţi aprofundarea integrării europene în numeroase domenii, inclusiv în sectorul apărării sau al politicii de azil, şi a pledat de asemenea pentru o politică fiscală armonizată precum şi pentru o zonă euro tot mai integrată.

Mai multe articole despre:
discurs JUNCKER macron