MENIU

Jumătate din apelurile la 112 NU au fost urgențe în 2020 - 4,4 milioane au fost din greșeală, pentru farse sau injurii, anunță STS

STS: Jumătate din apelurile la 112 NU au fost urgențe în 2020 - 4,4 milioane au fost din greșeală, pentru farse sau injurii

Aproape jumătate din apelurile la 112 de anul trecut nu au fost urgențe. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) susține că numărul 112 a fost apelat anul trecut de 4,4 milioane de ori din greșeală, pentru a cere informații, pentru a face farse ori pentru a adresa injurii.

„Operatorii STS au preluat, anul trecut, peste 10 milioane de apeluri, în medie, în mai puțin de 4 secunde”, au transmis reprezentanții STS, duminică, printr-o postare pe Facebook, precizând că media europeană este sub 12 secunde.

STS a explicat că, pentru ca fiecare persoană care sună la 112 să primească ajutor cât mai repede, operatorii transferă urgențele către dispecerii agențiilor de intervenție - Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie sau Salvamont.

„De 4,4 milioane de ori, a fost apelat numărul unic de urgență, în 2020, din greșeală, pentru a cere diverse informații, pentru a face farse ori a aduce injurii”, se mai arată în postare.

„O urgență, un număr, 4 secunde!

Cei care au sunat la 112 atunci când au avut cu adevărat o urgență știu că fiecare secundă contează. Operatorii STS au preluat, anul trecut, peste 10 milioane de apeluri, în medie, în mai puțin de 4 secunde. Standardul european este sub 12 secunde.
Pentru ca fiecare persoană care sună la 112 să primească ajutor cât mai repede, operatorii STS transferă urgențele către dispecerii agențiilor de intervenție - Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie, Salvamont.
De 4,4 milioane de ori, a fost apelat numărul unic de urgență, în 2020, din greșeală, pentru a cere diverse informații, pentru a face farse ori a aduce injurii”, a transmis Serviciul de Telecomunicații Speciale, într-o postare pe Facebook.