MENIU

Judecătorul Horațius Dumbravă: Nu e în interesul României ca MCV să fie ridicat, în acest moment

<p>Judecătorul Horațius Dumbravă: Nu e &icirc;n interesul Rom&acirc;niei ca MCV să fie ridicat, &icirc;n acest moment&nbsp;</p>

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, miercuri, la Ploiești, că România trebuie să se lupte pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, însă a precizat că, în acest moment, nu este în interesul ei ca MCV să fie ridicat, informează Agerpres. 

"România trebuie să se lupte pentru ridicarea acestui Mecanism de Cooperare și Verificare, adică Comisia Europeană în comun cu România să renunțe la acest Mecanism de Cooperare și Verificare. Dar, atât timp cât mai sunt condiționalități care nu au fost rezolvate de către toți responsabilii din România, e normal că acest mecanism nu poate fi ridicat și nici nu e în interesul României în acest moment", a declarat Horațius Dumbravă.

În acest sens, Dumbravă a arătat că toate instituțiile din România trebuie să colaboreze pentru ridicarea MCV.

"Faptul că noi trebuie să tindem toți spre ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, să cooperăm noi, cei din România, toate instituțiile în acest sens, este unul evident și în interesul României", a afirmat Dumbravă.

Judecătorul Horațius Dumbravă a participat, miercuri, la prezentarea bilanțului Curții de Apel Ploiești pe anul 2014.