MENIU

Judecătorul Cristi Dănileț, exclus din magistratură, salută decizia CJUE: De azi, judecătorii români sunt independenți și față de CCR

Judecătorul Cristi Dănileț, exclus din magistratură, salută decizia istorică a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) prin care judecătorii români NU sunt obligați să respecte deciziile Curții Constituționale dacă se opun Dreptului european. 

„De azi, judecătorii români sunt independenți și față de CCR. Iar dreptul UE e deasupra deciziilor CCR. Tocmai a decis asta CJUE.
In plus, deciziile CCR cu privire la completurile de 5, dacă duc la prescripția infracțiunilor de corupție, nu trebuie respectate de judecătorii români. Iar MCV e obligatoriu.
Hotărârea e pur și simplu COLOSALĂ”, a transmis, marți, Cristi Dănileț, într-un mesaj postat pe Facebook.
Reacția judecătorului Cristi Dănileț vine după ce CJUE a anunțat că deciziișe CCR nu trebuie respectate de judecătorii români dacă aduc atingere dreptului Uniunii Europene și nici nu pot fi supuși unor sancțiuni disciplinare.
 
Lovitură devastatoare pentru CCR: Judecătorii români nu trebuie să-i respecte deciziile - Hotărârea Curții de Justiție a UE