MENIU

Judecătoarea Cristina Tarcea, candidat unic pentru șefia Instanței Supreme

Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Potrivit site-ului CSM, Tarcea figurează drept candidat unic. În prezent, aceasta deține funcția de vicepreședinte al Instanței supreme și este delegată să asigure interimatul conducerii instituției.

Magistratul ocupă, din data de 13 iulie 2016, funcția de președinte interimar al Instanței Supreme, după ce Livia Stanciu, fostul șef, a preluat funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Iulia Cristina Tarcea a fost în perioada iulie 2002 – martie 2004 secretar de stat în Ministerul Justiţiei, condus atunci de Rodica Stănoiu.

Iulia Cristina Tarcea este judecător la instanţa supremă din anul 2004 iar înainte a fost pe rând avocat (1987-1990), judecător la Judecătoria Sectorului 3 (1990-1996), judecător la Tribunalul Bucureşti (ianuarie-noiembrie 1996), după care a ocupat mai multe funcţii în Ministerul Justiţiei la Direcţia Agentului Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.


Mai multe articole despre:
ÎCCJ cristina tarcea