MENIU

Județul care o să primească cele mai puține doze de vaccin antigripal din țară

Ministerul Sănătății a anunțat că a început livrarea celor un milion de doze de vaccin antigripal în țară, însă județul Giurgiu va avea cele mai puține doze.

Contractul încheiat cu câștigătorul licitației de achiziție prevede ca livrarea să se facă de către furnizor direct în teritoriu, la Direcțiile de Sănătatea Publică.

De asemenea, vor fi livrate vaccinurile către DSP Constanța (91.170 de doze), București (36.630 de doze), Ilfov (6.520 de doze), Călărași (20.207 de doze), Giurgiu (5.215 de doze), Teleorman (17.780 de doze), Buzău (23.487 de doze) și Prahova (43.465 de doze), urmând ca, în cel mai scurt timp, procesul de distribuire a vaccinului să fie finalizat la nivel național.

Pentru a evita în viitor situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătății a încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru o perioadă de doi ani. 

Conform giurgiuveanul.ro, la nivelul judeţului, în luna noiembrie s-au înregistrat 255 de cazuri infecții respiratorii acute, mult mai puţine decât în perioada similară a anului porecedent, spun reprezentanţii DSP Giurgiu.

Cele peste 5.000 de doze repartizate în a doua transă vor fi repartizate către medicii de familie.