MENIU

Jocuri video-n Doliu: După ce a pierdut din cota de piaţă, Nintendo îşi pierde şi directorul general

Producătorul japonez de jocuri video, Nintendo, a anunţat că directorul său general, Satoru Iwata, a fost răpus de cancer la vârsta de 55 de ani. Domnul Iwata a fost operat pentru a i se îndepărta tumora malignă anul trecut şi îşi reluase de curând activitatea după o scurtă perioadă de recuperare.

O figură foarte respectată pe scena jocurilor video din Japonia, Satoru Iwata a fost figura centrală din spatele multor dispozitive Nintento extrem de populare după anul 2000, când Iwata s-a alăturat companiei japoneze.

Cu el la cârmă Nintendo a intrat, de curând, şi pe piaţa în continuă şi rapidă expansiune a jocurilor video pentru telefoane mobile.

Pentru un copil care a crescut în anii 80, Super Mario a foist un personaj jucăuş pe care pur şi simplu nu-l puteai evita. Dar, pe măsură ce numărul pasionaţilor de jocuri video a început să scadă, spre sfârşitul anilor 90, domnul Iwata a realizat că trebuie să conceapă produse care să fie pe placul celor care nu “trăiesc pentru a se juca pe calculator.”

Şi a reuşit! Nintendo DS a devenit repede cea mai bine vândută mini-consolă pentru jocuri video din lume, după ce a fost lansată, în 2004.

Doi ani mai târziu a urmat lansarea încununată de succes a consolei Wii, botezată jocul pe computer pe care şi bunica îl poate juca. Împreună, cele două console sunt “responsabile” pentru milioanele de noi convertiţi la “religia jocurilor pe calculator.”

Mai multe articole despre:
jocuri video Nintendo doliu Satoru Iwata