MENIU

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Sărăcia salvează România!

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Sărăcia salvează România!

Pentru toți cei care, dinte-un imbold nefericit, încep sa ne cânte prohodul, ca am pierdut lupta cu pandemia, ca suntem abandonați și care se întreabă ce șanse are o țara săracă dintr-un stat corupt și ineficient sa iasă cu fruntea sus din criza, vreau sa le povestesc o întâmplare petrecuta acum câteva zile undeva in Moldova profunda... 

Un amic, echipat corespunzător cu masca de protecție, mănuși și plin de anxietate conducea concentrat mașina când a văzut pe marginea drumului doi bărboși ținând o pancarta pe care scria: Sfârșitul e aproape! S-a enervat, a scos capul pe geam și le-a administrat câteva înjurături din care pot sa citez doar ceva legat de fundamentalismul religios... După câteva sute de metri a căzut cu mașina intr-o groapă! 

Realizând ca a rămas pieton, m-a sunat sa-mi spună patania, iar concluzia lui mi-a dat ideea acestei introduceri: "Bărboșii ăia, în loc să mă avertizeze că sfârșitul aproape, mai bine scriau că e podul impracticabil!" Atunci am înțeles de ce noi românii chiar avem o șansă să ieșim din Coronavirus! Ce ne va salva, până la urmă? Pai exact înapoierea noastră atât de mult hulită!

Vă voi explica paradoxalul avantaj, diseară, de orele 23.00, alături de Grigore Cartianu, Stelian Negrea, Anatol Basarab, Gelu Duminică.

Mai multe articole despre:
oreste teodorescu jocuri de putere