MENIU

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: România, regina paradoxului instituțional

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: România, regina paradoxului instituțional

România rămâne regina paradoxului instituțional! Nicăieri în lume nu mai există instituții ale aceluiași stat care poartă un război politic fără miză pentru societate. 

Politizarea excesivă a sistemului a creat o monstruozitate sinonimă cu nebunia! Când stăpânii o cer, sclavii din sistem acționează la comandă, brutal, fără niciun scrupul. Așa se explică și lejeritatea prin care, ieri, comunistul Valer Dorneanu a declarat neconstituțională o lege promovată chiar de el, în 2004, când conducea Camera Deputaților... așa ceva? Uite că se poate!

Unii naivi ar putea crede, dacă ar asculta exclusiv propaganda presei aservite, că Valer Dorneanu și Renate Webber au sărit în apărarea libertăților cetățenești și au stopat abuzurile polițiștilor cei răi! Din păcate, nici vorbă de așa ceva, dacă le păsa de interesul public, abrogau pensiile speciale, care sunt de fapt o indemnizație pe viață dată unor paraziți ai statului. Dar cum să facă asta și să își taie singuri pensiile astronomice?

Vom analiza cât de toxice au devenit cele doua instituții conduse de politrucii Dorneanu și Weber împreună cu Grigore Cartianu, Andrei Caramitru, Cristian Pârvulescu și Răzvan Gheorghe.

 

Mai multe articole despre:
oreste teodorescu jocuri de putere