MENIU

Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu: Lungul drum spre o Românie a performanței și a bunului simț

jocuri de putere cu oreste teodorescu

Începând cu amplele proteste din 2017, când românii cu minimă conștiință civică au înțeles pericolul care plana asupra justitiei și a instituțiilor democratice, a început o mișcare de rezistență pur cetățenească care a produs o adevărată revoluție în mentalul colectiv.

Cel mai important lucru învățat de noi în toată această perioadă tulbure a fost faptul că nu putem schimba nici clasa politică, nici administrația țării și nici măcar raportul dintre funcționar și cetățean, dacă nu ne schimbam noi în profunzime!

De noi depinde acum calitatea actului politic, dacă acceptam șpagă, corupție, indolență și incompetență sau, dimpotrivă, dacă reacționam rapid și ferm condamnând abuzurile, nedreptățile, ilegalitățile prin mijloace pașnice, așa cum am făcut-o in chestiunea Roșiei Montane, Colectiv, OUG 13, 10 August 2018.

Lungul drum al cetățeanului către o Românie a performanței și a bunului simț a început, însă mai avem cale lungă până la linia de sosire, vedem cum în anumite regiuni sărace și fără perspective domina în continuare mentalitatea feudală de vătaf, iar bieții locuitori sunt departe de statul de cetățean, confundându-l cu cel de asistat social.

Analiza serii va fi făcută de Grigore Cartianu, Mihail Neamțu, Laurentiu Ciocăzanu și Mario De Mezzo.

Mai multe articole despre:
oreste teodorescu jocuri de putere