MENIU

Jocul lui Coldea: de ce NU contestă controlul judiciar? Strategia bine pusă la punct

Jocul lui Coldea: de ce NU contestă controlul judiciar? Strategia bine pusă la punct

Noi informații despre jocul lui Florian Coldea. Fostul general, potrivit surselor Realitatea PLUS, nu vrea să conteste măsura controlului judiciar pe cauțiune. Astfel, generalul negru evită accesul altor oameni la dosarul său.

Noi informații au ieșit la iveală cu privire la situația din dosarul fostului general Florian Coldea, cunoscut în anumite cercuri drept „generalul negru”. Potrivit surselor noastre, Coldea a luat decizia de a nu contesta măsura controlului judiciar pe cauțiune impusă de autorități. Prin această hotărâre, fostul general evită accesul altor persoane la dosarul său, protejând astfel informațiile sensibile conținute în acesta.

Florian Coldea are de plătit o cauțiune considerabilă, în valoare de 500.000 de lei. 

Florian Coldea, viață de lux și costume care costă cât un apartament. Șeful Statului Paralel nu este paralel cu moda

Fostul șef al SRI Florian Coldea a mers luni la o secţie de poliţie din Voluntari pentru a semna controlul judiciar în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă. Asaltat de jurnaliști cu întrebări, Coldea a refuzat să răspundă, spunând că nu face comentarii „până la finalizarea anchetei” și că are încredere în justiție.

„Dau explicaţii pe bună dreptate justiţiei. Am totală încredere în justiţie. (...) Aşa cum v-am spus nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. Respect poziţia presei pentru așa un subiect de interse public, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi. (...) Nu este momentul, sunt audieri, este faza de urmărire penală. Vă asigur că o să transmit un punct de vedere coerent când o să vedem despre ce este vorba”, a declarat Coldea, la ieşirea din secţia de poliţie.

Denunțătorul lui Coldea s-a trezit cu conturile blocate în bănci: Sunt o persoană cu risc reputațional pentru că am apărut în mass media

Acuzațiile procurorilor DNA în dosarul Coldea-Dumbravă

DNA a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi pe generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi teritoriul ţării.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, începând cu data de 24 mai 2024, faţă de patru persoane (doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea”, au transmis procurorii anticorupție.

Dosarul îi vizează pe generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă, iar a patra persoană pusă sub acuzare este Dan Tocaci, un apropiat al celor trei.

Ascensiunea lui Coldea. Cum a ajuns „Dumnezeul interceptărilor și al dosarelor comandate” la doar 34 de ani. Cine l-a propulsat

Mai multe articole despre:
coldea control judiciar strategie