MENIU

Jocul care ajută pacienţii cu scleroză multiplă. Cum s-a îmbunătăţit starea lor

<p>Jocul care ajută pacienţii cu scleroză multiplă. Cum s-a &icirc;mbunătăţit starea lor</p>

Jocurile online nu sunt un subiect de laudă şi este greu de crezut că un medic îţi va recomanda să te joci între 30 şi 60 de minute pe zi. Cu toate acestea, revista Radiology a publicat un studiu realizat pe un grup reprezentativ de pacienţi cu scleroză multiplă care arată clar că starea generală a acestora s-a îmbunătăţit după ce au folosit jocul video Wii Fit.

Trebuie spus însă că jocul nu este un simplu joc şi că impune mobilizarea unor importante grupe de muşchi, cu scopul de a fi un coechipier activ într-o echipă de fotbal sau pentru a juca, virtual, golf, scrie Adevărul.

Scleroza multipă este o boală severă, care împiedică creierul să comunice cu trupul. Tulburarea se caracterizeaza prin slăbiciune musculară, complicaţii locomotorii, vedere înceţoşată şi probleme de echilibru şi coordonare.

Până în prezent nici un medicament nu poate produce un regres al bolii, mai ales atunci când este vorba despre păstrarea echilibrului. Wii Fit Balance Board de la Nintendo poate aduce rezultate spectaculoase. Jocul implică mişcare, snowboarding şi dans şi este un instrument care susţine procesele de coordonare ale mişcării, stimulează musculatura şi pare să fie un util instrument pentru a impulsiona recuperarea sau încetinirea evoluţiei pentru bolnavii cu scleroză multiplă.

Cert este că pacienţii care s-au jucat cu Wii Fit Balance Board timp de trei luni, între 30 şi 40 de minute pe zi timp, cinci zile pe săptămână au recâştigat un mai bun control asupra echilibrului corporal. Rezultatele au fost confirmate nu doar clinic, ci şi în urma testelor RMN unde s-a observat o îmbunătăţire a stratului protector din jurul nervilor, a cărui deteriorare este responsabilă de apariţia maladiei.