MENIU

Jens Stoltenberg, după bombardamentele în infrastructura de apă și energie: „Este un început de iarnă oribil pentru Ucraina!”

Secretarul general al NATO - Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO - Jens Stoltenberg spune că este un început de iarnă oribil pentru Ucraina după recentele bombardamente ruse care au vizat infrastructura esenţială de apă și electricitate.

NATO este alături de Ucraina în faţa agresiunii ruse şi o va sprijini în continuare şi mă aştept ca acest sprijin să fie reconfirmat de miniştrii de externe din ţările aliate la reuniunea de la Bucureşti din 29-30 noiembrie, a declarat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată la Bruxelles, Stoltenberg a subliniat că Rusia este agresorul, iar Ucraina este victima agresiunii şi are dreptul de a se apăra.

„Preşedintele Putin eşuează în Ucraina şi el răspunde cu mai multă brutalitate. Este un început de iarnă oribil pentru Ucraina după recentele bombardamente ruse care au vizat infrastructura esenţială ucraineană”, a spus Stoltenberg.

Aproximativ 50% din necesarul de electricitate al Ucrainei nu este îndeplinit, din cauza avariilor produse de ruşi la reţea energetică naţională. Regiunea Herson a devenit ţinta predilectă a bombardamentelor, după retragerea trupelor ruse.

Ruşii speră să obţină capitularea Kievului prin supunerea populaţiei civile la lipsuri.

Mai multe articole despre:
jens stoltenberg razboi ucraina putin iarna