MENIU

Jean Claude Juncker: ”Turcia se îndepărtează de UE cu pași URIAȘI!”

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, avertizează că Turica se îndepărtează de Europa ”cu pași uriași”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu publicat de cotidianul german Bild.

Potrivit preşedintelui executivului european, "Turcia nu suportă căldura din bucătăria europeană şi prin urmare încearcă să dea vina pe Uniunea Europeană pentru eşecul negocierilor de aderare", scrie Agerpres.

Jean Claude Juncker a subliniat însă că doreşte să prevină un eşec al acestor negocieri, argumentând că mare parte din societatea civilă din Turcia este în favoarea Europei. "Trebuie să-i susţinem, nu să-i dezamăgim", a menţionat Juncker.

Junker susține că de vină pentru răcirea dintre UE și Turcia este guvernul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Juncker  s-a ferit totuşi să susţină afirmaţiile făcute de cancelarul german Angela Merkel în campania electorală dinaintea recentelor alegeri legislative în sensul că va încerca să pună capăt negocierilor de aderare la UE ale Ankarei.