MENIU

Jaf de 2 miliarde de euro de la buget, dezvăluit de şeful Curţii de Conturi

Bani aruncaţi pe geam

Bugetul public din România a fost fraudat în ultimii 10 ani de 2,1 miliarde de euro, spune Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi. Doar într-un singur an, în 2014, Guvernul Ponta a transferat 2 miliarde de lei de la investiţii către buzunarele primarilor.

președintele Curții de Conturi a României a explicat că de vină sunt corupția, neglijența în serviciu și schimbarea permanentă a legislației.

Nicolae Văcăroiu spune că cele mai multe prejudicii sunt comise cu bună știință chiar la nivel guvernamental, potrivit unui interviu acordat Europa FM.

De exemplu, numai în 2014, Guvernul, condus de Victor Ponta, a luat de la bugetul de investiții 2 miliarde de lei. Banii au fost transferați la fondul de rezervă al Guvernului și împărțiți nejustificat primăriilor și consiliilor județene prin ordonanțe de urgență.

,,E îngrijorător faptul că aceste 2 miliarde s-au dus la creșterea rezervei Guvernului și au plecat către primării și s-au dus deci către alte destinații, deci au majorat fondul de rezervă. Ceea ce mă îngrijorează e că restul de valoare de investiții prevăzute în buget, banii ăia trebuiau utilizați cu maximă eficiență,, , a spus la Europa FM, Nicolae Văcăroiu.

Mai multe articole despre:
Curtea de conturi