MENIU

Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieștiului, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieștiului, a fost condamnat de magistrați la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării ilegale a echipei Petrolul Ploiești, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Bădescu a primit trei ani închisoare pentru abuz în serviciu, doi ani și șase luni pentru luare de mită, câte trei ani pentru două fapte de folosire a influenței și a fost achitat pentru o faptă de luare de mită în legătură cu abuzul în serviciu. Pedepsele au fost contopite (legea penală mai favorabilă este vechiul Cod penal), rezultând o condamnare de trei ani închisoare cu executare.

În același dosar, două angajate ale Primăriei Ploiești — secretarul municipiului, Oana Iacob, și jurista Iulia Alina Alexandru — au fost condamnate la câte trei ani închisoare cu suspendare.

Decizia instanței nu este definitivă, iar DNA a anunțat că va face apel, pe motiv că pedepsele aplicate de judecători sunt prea mici în raport cu gravitatea faptelor.

Bădescu a fost judecat în acest dosar pentru abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, potrivit agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
Petrolul Ploieşti Iulian Bădescu