MENIU

Îţi place popcornul? Pericolele ascunse după consumul de floricele de porumb

Un „aliment” care este ronţăit cu plăcere, mai ales la film. Nimeni nu şi-ar închipui însă că „banalele” floricele pot fi atât de periculoase.

Medicul a ajuns la această concluzie după ce a diagnosticat un pacient cu grave probleme respiratorii. Bolnavul consuma zilnic mai multe pungi de floricele de porumb cu aromă de unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emanau o substanţă aromată numită diacetil.

Potrivit unui expert american citat de shine.yahoo.com, popcornul nu se „opreşte” numai la plămâni, respectiv floricelele la pungă, făcute la microunde, pun în pericol fertilitatea. Astfel, o substanţă chimică din ambalaj, care ar avea, conform expertului american, „o strânsă legătura cu infertilitatea”, trece în cele 2-3 minute petrecute în cuptor în floricele, şi apoi în organism. Expertul a fost susţinut mai apoi şi de un studiu al UCLA (Universitatea din California, Los Angeles). „Ajuns în organism, acest acid ramane timp de mai mulţi ani, acumulându-se până la cote alarmante, şi putând astfel cauza infertilitatea.


Cercetările în ceea ce priveşte efectele „ciudatei combinaţii” (după cum a fost denumită de către unele publicaţii de profil americane) ambalaj-floricele nu s-au oprit aici. În cadrul testelor pe animale s-a demonstrat că aceasta poate cauza cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic.


În plus, în urma unui studiu realizat în cinematografele din SUA, a rezultat că o pungă de popcorn de mărime medie şi o băutură conţin aproximativ 1.600 de calorii.
Pe de altă parte, unii dintre cercetători precizează că popcornul nu ar fi chiar atât de rău pentru organism, şi că ar trebui inclus în dieta zilnică! Deoarece ar avea o cantitate ridicată de antioxidanţi. Potrivit Daily Mail, pe parcursul unui studiu realizat la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, s-a observat ca acest aliment conţine de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele.

 
Mai multe articole despre:
beneficii popcorn floricele de porumb