MENIU

Italia, sub ape! Bilanțul morților a ajuns la 13: inundațiile și alunecările de teren fac prăpăd - FOTO&VIDEO

Bologna, Italia / Profimedia

Situație dramatică în Italia.  Peste 20 de râuri au ieşit din matcă, provocând inundații masive și alunecări de teren. Potrivit celor mai recente date, 13 persoane şi-au pierdut viața iar mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuinţele, după ce precipitaţiile pe şase luni au căzut într-o zi şi jumătate.

Mai multe cadavre au fost găsite joi, după ce aproape toate râurile au provocat inundaţii între Bologna şi coasta de nord-est, la 115 km distanţă, relatează BBC.

În plus de asta, au avut loc aproximativ 280 de alunecări de teren. În imaginile publice pe internet se pot vedea cum în doar câteva minute drumuri întregi sunt distruse de aceste alunecări de tren, iar copiacii sunt puși la pământ. Imaginile par desprinse din filmele apocaliptice.

Primarul din Ravenna, un oraş grav afectat de inundaţii, a declarat pentru BBC că este cel mai grav dezastru din ultimul secol.

Situația rămâne în continuare dramatică și  în Emilia Romagna, acolo unde aplele ieșite din matcă au măturat totul în calea lor.

Mai multe articole despre:
italia morti bilant morti inundatii