MENIU

Italia primește ajutor din partea Rusiei și a Cubei în lupta cu COVID-19

italia primeste ajutor de la rusia si cuba

Rusia oferă ajutor Italiei pentru a ieși din criza provocată de coronavirus, asta după ce liderii celor două țări s-au pus de acord asupra unei cooperări în lupta contra virusului ucigaș, informează Realitatea PLUS. Decizia vine după ce Italia a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record al deceselor, respectiv 793 de persoane. 

Potrivit sursei citate, președintele Vladimir Putin va trimite mijloace de protecție, sisteme mobile de dezinfecție prin aerosoli, dar și medici specialiști. 

În Peninsulă vin ajutoare și din alte țări. Una dintre acestea este Cuba, care a anunţat sâmbătă că a trimis în Lombardia o brigadă formată din 25 de persoane, medici şi asistente, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului. Se pare că decizia Cubei a venit la solicitarea regiunii Lombardia, aceasta fiind prima dată când Cuba trimite un contingent de urgenţă în Italia.
 
În schimb, aceasta este a şasea brigadă medicală pe care Cuba a trimis-o în ultimele zile pentru a combate răspândirea noii boli în străinătate, contingente similare fiind trimise către aliaţii săi socialişti: Venezuela şi Nicaragua, precum şi în Jamaica, Surinam şi Grenada.
 
„Tuturor ne este frică, dar avem o datorie revoluţionară de îndeplinit, aşa că alungăm frica şi o punem la o parte”, a declarat pentru Reuters, Leonardo Fernandez, un medic specialist de terapie intensivă, de 68 de ani, cu puţin timp înainte de plecarea către Italia.
 
„Cel care spune că nu se teme este un supererou, dar noi nu suntem supereroi, suntem medici revoluţionari”, a adăugat el.
Mai multe articole despre:
italia ajutor italia covid-19 cuba rusia coronavirus