MENIU

Italia permite debarcarea pe teritoriul său a celor 125 de migranţi de pe nava umanitară Alan Kurdi

Italia permite debarcarea pe teritoriul său a celor 125 de migranţi de pe nava umanitară Alan Kurdi
Italia permite debarcarea pe teritoriul său a celor 125 de migranţi de pe nava umanitară Alan Kurdi

Italia a anunţat, astăzi, că va permite debarcarea pe teritoriul său a celor 125 de migranţi de pe nava umanitară Alan Kurdi, în vederea relocării lor, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Un anunț în acest sens a fost făcut de către ministerul italian de Interne, care a indicat că solicitarea formulată de nava umanitară de a-i debarca pe pasageri a fost autorizată şi că a început, în acelaşi timp, "o procedură de relocare europeană".

Potrivit ministerul, în aproximativ o săptămână, 80% dintre aceștia vor fi transferaţi în alte state europene.

Vă freamintim că navei Alan Kurdi i s-a permis anterior să oprească în golful Arbatax, pe coasta de vest a Sardiniei, pentru a se adăposti de furtună, şi este de aşteptat ca migranţii să debarce în portul omonim.

Vasul cu migranţi anunţase miercuri că se îndreaptă spre portul francez Marsilia, după ce într-o primă fază Malta, Italia şi Germania refuzaseră să-şi asume responsabilitatea pentru pasageri.

Organizația umanitară Sea Eye, cea care, de altfel, a și închiriat nava, a explicat într-o postare pe contul său de Twitter că autorităţile italiene au contactat nava în cursul nopţii pentru a-i oferi protecţie în faţa condiţiilor meteo nefavorabile şi pentru "coordonare suplimentară".

Organizaţia a asigurat, într-un comunicat remis presei, că "nu sunt probleme sau conflicte serioase" la bordul navei, menționând însă că între migranţi se numără peste 50 de minori, mulţi dintre ei neînsoţiţi şi câţiva copii mici.

Alan Kurdi a salvat, sâmbătă, 133 de oameni în apele internaţionale din largul coastelor libiene, opt dintre aceştia, între care un bebeluş de cinci luni, fiind evacuaţi marţi şi preluaţi de garda de coastă italiană.

Mai multe articole despre:
migranti alan kurdi italia