MENIU

Italia își avertizează cetățenii - călătoriile peste hotare, de evitat. Există riscul să nu mai poată reveni

Italia își avertizează cetățenii - călătoriile peste hotare, de evitat. Există riscul să nu mai poată reveni

Ministerul de Externe italian le recomandă propriilor cetățeni să evite deplasările în alte state europene, pe fondul aravării crizei COVID, avertizându-i că ar putea rămâne blocaţi în străinătate dacă se vor impune noi restricţii de călătorie. 

"Luând în considerare agravarea situaţiei epidemiologice în Europa, Ministerul de Externe le recomandă tuturor conaţionalilor să evite călătoriile în străinătate, cu excepţia celor neapărat necesare", se arată într-un comunicat oficial al diplomaţiei italiene, citat de reuters. 

Autoritățile de la Roma au explicat că din cauza numărului mare de infectări în multe ţări europene, "nu pot fi excluse pe viitor restricţii asupra călătoriilor, care ar risca să complice revenirile în Italia".

"Probleme similare de repatriere ar putea surveni, cu consecinţe mult mai serioase, în cazul călătoriilor spre destinaţii non-EU", se mai spune în comunicatul MAE italian. 

Italia a raportat, luni, 17.002 de noi cazuri si 141 de decese, în scădere față de weekend. Numărul total al infectărilor se apropie de 600.000, iar cel al deceselor de 35.000.