MENIU

Italia ia în calcul un nou val de RESTICȚII de Sărbători pentru a preveni al treilea val "devastator" de COVID-19

Italia ia în calcul un nou val de RESTICȚII de Sărbători pentru a preveni al treilea val

Italia ia în calcul noi restricții în perioada Sărbătorilor de iarnă pentru a evita al treilea val "devastator" al pandemiei COVID-19! O spune chiar premierul, Giuseppe Conte, într-un interviu pentru cotidianul La Stampa, citat de Reuters.

"Mai mult...noi restricții sunt necesare ...trebuie să prevenim cu orice preț un al treilea val pentru că acesta ar fi devastator, mai ales în ce privește pierderea de vieți oemenești”, a afirmat Conte. 

Declarația sa vine în contextul în care, după relaxarea unor măsuri antiCovid, italienii au început să ia cu asalt centrele orașelor.

Potrivit premierului italian, o campanie de vaccinare antiCovid va trebui să vizeze între 10 și 15 milioane de persoane pentru a devenit eficientă. Un astfel de obiectiv - spune el - ar putea fi atins până la sfârșitul primăverii viitoare sau începutul verii.

Italia este, în prezent, țara europeană cu cel mai negru bilanț al pandemiei de coronavirus de la debutul primelor cazuri, în luna februarie a acestui an. Vorbim despre un număr de peste 65.000 de persoane care și-au pierdut viața ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Țara se află pe locul opt la nivel mondial în topul țărilor cel ami afecate de pandemie, cu 1.855.737 de cazuri de infectare cu COVID-19, potrivit site-ului worldometers.info. 

Mai multe articole despre:
italia restrictii italia