MENIU

 Israelul a emis alerte de gradul 4 pentru Iordania și Egipt! Anunțul Consiliului de securitate națională

Israelul a emis alerte de gradul 4 pentru Iordania și Egipt. Liderii din țările arabe și liderii Uniunii Europene au ajuns la Cairo, unde a început summit-ul pentru pace, pentru a găsi soluții pentru conflictul din Gaza. Israelul a bombardat masiv Fâșia, iar un important lider Hamas a fost lichidat. Armata israeliană a primit planurile stabilite de comandanți și sunt pregătiți în orice moment de invazie. 

Israelul și-a îndemnat cetățenii să părăsească imediat Egiptul și Iordania, a anunțat sâmbătă Consiliul de securitate națională, în timp ce tensiunile regionale s-au amplificat din cauza războiului din Gaza, informează AFP.

„Consiliul Național de Securitate al Israelului își ridică avertismentele de călătorie pentru Egipt (inclusiv Sinai) și Iordania la nivelul 4 (amenințare ridicată): recomandarea de a nu călători în aceste țări și pentru cei care rămân acolo să plece... cât mai curând posibil", a precizat într-o declarație.

Avizul vine la doar câteva zile după ce Israelul și-a rechemat diplomații din Turcia ca măsură de precauție pentru securitate, în urma unei solicitări anterioare ca și cetățenii săi să plece.

Apelurile de evacuare au venit după zile de proteste în tot Orientul Mijlociu din cauza bombardamentelor Israelului asupra Fâșiei Gaza.

Ministrul israelian al Apărării anunţă un plan crucial „în trei etape” pentru a învinge Hamas

 

 

Mai multe articole despre:
israel alerta egipt iordania