MENIU

Israelienii mănâncă vegan. Care sunt principalele alimente din dieta lor

Veganismul prinde rădăcini şi pe un tărâm al laptelui şi al cărnii precum Israel. Este titlul unui reportaj publicat de bbc.com. Jurnaliştii străini relatează cum patroana unui local a schimbat complet meniul pentru clienţi după ce ea a devenit vegan. Mai mult. Chiar şi soldaţii israelieni primesc porţii de mâncare vegan.

Israel...Un stat cu mai mult de jumătate de suprafaţă deşertică, defavorizată deci, de climă şi de resursele de apă, dar un stat cu o agricultură bogată graţie mecanizării şi irigaţiilor. Oamenii acelor locuri sunt pasionaţi de creşterea de păsări şi bovine. Dar sunt recunoscuţi şi drept cei mai mari vegani ai lumii. 60% din banii care ajung la stat provin din culturile vegetale şi numai 40% din creşterea animalelor şi din produsele animale. Produsele agricole principale sunt citricele, măslinele, viţa de vie şi...cerealele. Patroana unui local georgian din Tel Aviv şi-a spus că e momentul să fructifice şi mai mult resursele ţării şi să schimbe meniul clienţilor. BBC.com relatează că 

Nana Shrier a introdus meniul Vegan după a ce ea însăşi a adoptat acest tip de alimentaţie. Afacerea ei este, acum, mai de succes ca niciodată. Potrivit BBC, Nana Shrier consideră că a consuma carne este inuman şi nesănătos. Este motivul pentru care foloseşte conopida în loc de pui în unele feluri de mâncare. Are chiar si varianta Vegan a celebrei shawarma.

Nana crede ca mâncarea Vegan oferă energie şi inspiraţie la lucruri frumoase. Există şi soldaţi Vegan în Israel după cum titrează BBC.com. Forţele de Apărare Israeliene au început să ofere porţii generoase de meniuri Vegan. Unii soldaţi scriu acasă că sunt mulţumiţi că primesc cuşcuş şi linte în loc de şniţel şi shawarma. Este şi acesta un mod de a trăi viaţa altfel!